Friday, January 11, 2008

M.S. Gabriella

Viime aikoina kun tullut tuolla yllämainitulla purkilla jonkun viikon viettämään niin jos siitäkin jonkun sanan sitten keikkapaikka se on meinaan sekin vaikkakin laineilla.

Lava on samanmoinen kun kaikilla Viikkarin paateilla eli kaks osainen ja vähän kummallisen muotoinen. Gabilla homma on tosin hoidettu nykyisellään silleen et molemmat puolet on molempien bändien käytössä (yleinen käytäntöhän on ollut Viking Linen aluksilla että toinen puoli lavasta on varattu housebändille ja toinen puoli ns. starabändille). Eli molemmat bändit levittäytyy sekaisin miten parhaiten mahtuu. Näinollen pystytään hyödyntämään samoja kulmiakin.

Laivalta löytyy omana Rummut (PDP 3:lla tomilla) ja bassokamat (EBS), jotka on tarkoitettu yhteiskäyttöön. Lavarasiasta saa splitattua kyseiset kanavat suoraan omaan kaukoon. Laivallahan ei periaatteessa ole kunnolla valmiutta hoitaa järkevästi muuta kuin housebändi. Käytäntö on hieman eri, mutta kauhean säädön kautta eli orkkien omia raidereita ei toteuteta vaan niillä mennään mitä on, jos ei kelpaa niin tuo omat. Mikkejä, letkuja ja ständejä kaikkia rajallisesti eli omaa kannattaa tuoda. Keulilla tällä hetkellä Venice, missä siis housebändi ja juontomikit yms. kopissa myös 01V, missä rummut ja kaikki nauhakamat eli CD:t, DVD, HD, MD:t jne., niitä vapaita kanavia starabändille ei oikeestaan löydy kun muutamia eli oma bulsa, kaapeli ja mikit matkaan jos toteutusta haluaa tehdä. Mutta siis joo jos ja kun haluaa hyödyntää lavalla jo olevia mikkejä niin lavarasioista saa splitin eli tuplamikitystä ei tarvii harrastaa. Monitorihommaa laivalta löytyy nykyisellään 24 kanavainen Spiritin bulsa (vaihtuu jossain vaiheessa 32-versioks) ja 5 kpl 12" Maxeja, 1 kpl 15"Max
ja rummuilla 15" JBL Eon monitorina, nämä kaikki housebändillä käytössä, mutta Spiritin läpi kun kuljettaa signaalin niin näitä pystyy kyllä hyödyntämään. Laivalla on myös muutama kappale jotain dB:n aktiivinurkkia vapaassa käytössä (siis se Italialainen dB).
PA on EV:n Xjotain, samaa mallia lähes kaikilla Viikkarin laivoilla, nykyisellään tosin Cintulla Q1. Pa on riittävä tilaan, jos lujempaa aikoo vetää mihin tolla pystyy niin baarihenkilökunta tappaa tai menee lakkoon.
Kaapelin saa kuljetettua kattoa pitkin mestoille mihin etupää sijoitetaan, laivalla on safetyketjuja millä sen kaapelin sinne kattoon saa roikkumaan, pyytää vaan AV:lta.
Lamppuja on katto täynnänsä, suurin osa tosin tanssilattian päällä eli varsinaista bändivalaistusta on aika hintsusti. Tanssilattialla siis pelkkiä liikkuvia jo 12 kutakin eli profiilia ja pesua (malliltaan ovat GLP Ypoc 250 ja Ypoc Color), tähän päälle viel ETC:t ja PAR-kalusto. Lavalla taasen on takaseinässä neljä Martinin MX-10 peiliheitintä, neljä jotain Lediramppia ja etuvaloina pikkuparreja eli aika hepponen kattaus. Ohjaus Hog 500 tiskillä mikä kiinteästi AV-kopissa.

Tämmöstä
Viltsu

No comments: